Novi Sad
11.02.2011.
09:40 > 11:16
Novi Sad bi uskoro mogao da koristi energiju dobijenu preradom otpada sa gradske deponije, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
  • Ceca

    26.03.2011 17:53
    U članku se govori o prerađivanju otpada, a misli se na njegovo spaljivanje? Ukoliko se to ne bude radilo po propisima i ukoliko takve fabrike ne budu opremljene odgovarajućim filterima, postoji mogućnost da dođe do zagađivanja gradskog vazduha. Još uvek se ne govori o recikliranju smeća,ali kao što su konstatovali naši sugrađani, radujemo se da su odgovorni konačno shvatili da ćemo-ukoliko se ništa ne promeni, uskoro biti zatrpani smećem Ako se ne varam, mi smo jedna od retkih, ako ne i jedina zemlja u kojoj se ne prečišćavaju čak ni otpadne vode. Da se u čistoći manje novca rasipa na dohotke zaposlenih, Novi Sad bi odavno imao instalacije ove vrste.
  • Sluzba za cetovanje

    15.02.2011 16:44
    kako mi se cini, u svim javnim preduzecima postoji sluzba ciji je jedini posao da ostavlja pozitivne komentare ovde jer niko normalan nece nista lepo za njih da napise jer su toliki lopovi kakve ovaj grad ne pamti od osnivanja (i grada i jkp-ova). a zaposlenih je vec verovatno toliko da ne znaju sta ce sa njima, a istina boli .
  • Nobel

    13.02.2011 15:51
    Opet ja
    Taman me ovi iz "marketinga" sa visokim koeficijentima ubedise da ste svi vi sto kriticki reagujete losi momci (i devojcice). Pomislio sam kako su oni drugi u pravu, jer fakat se smece moze koristiti i tako kako kazu. Kad ono, nema odgovora ni na osnovna dva pitanja.
    Za ocekivati je da ce u narednom periodu pronaci odgovor na ova pitanja i od srca im zelimo da to o cemu pricaju realizuju.
  • @Maja

    12.02.2011 16:41
    Poceo si i kao zensko da se predstavljas? ju ju ju ju ... :)
  • maja

    12.02.2011 11:56
    Novosadjani i novosadjanke blago receno ja sam sokirana...Pa zar su samo zloba,kritika i zavist postale dominantne osobine mojih sugradjana?Covek vodi dobro svoje preduzece,gradonacelnik odlucio da mu pomogne i to je zaista za pohvalu,jer cemo svi od toga imati koristi...Pa zasto odmah napadate i trazite negativnosti u svakoj akciji koju neko pokrene?Ako vec ne zelite aktivno da ucestvujete,pa makar i pozitivnim stavom, nemojte ni kritikovati nekoga ko misli o buducnosti Vasoj i Vase dece.Otidjite do deponije i vidite u kakvom je ona stanju trenutno...Zatrpace Vas vas sopstveni otpad ako se nesto hitno ne preduzme po tom pitanju.Treba ceniti napore tog gospodina Novakovica,jer ga pozitivno komentarisu svi koji ga poznaju...
  • Dečko iz kvarta

    12.02.2011 11:04
    Da li Grad uglavnom čist? Pa jeste? Da li je savršeno? Pa nije...Ovo jeste dobra vest i zaista JKP Čistoća za razliku od drugih JP i JKP u Novom Sadu za ovo vreme "vladavine" aktuelnih gradskih čelnika je samo radila dobro i sve bolje. Zaslužni su radnici pre svega ali i verovatno direktor!!! Ono što je meni nejasno otkud je Rodni za bilo šta zaslužan? Došao da se uslika nad tuđim radom!!!
  • Kisačanin

    12.02.2011 10:42
    odgovor za E moj Radio 021...
    Slažem se sa vama da je mnogo komentara naručeno, ali ne samo ma radiju 021, usvim novinama je tako.Samo mi jedno nije jasno! Zašto se naš narod odmah obruši na komentare koji hvale nečiji rad, a komentari koji su blago rečeno napadački nastrojeni im odgovaraju. Možda bi trebalo razmiliti o tome!
  • Nobel

    12.02.2011 10:32
    Sve je to lepo
    Lepo je ovo procitati, ali ima tu par pitanja od kojih evo samo dva:
    Prvo pitanje: Gde ce se ta energija plasirati i koliko ce kostati za krajnjeg korisnika?
    Drugo pitanje: Koliko ce kostati izgradnja ovakvog jednog postrojenja i za koje vreme ce se isplatiti?
  • E moj Radio 021...

    12.02.2011 02:09
    Zasto objavljujete ovih sijaset komentara koji su ocigledno naruceni, tako je jadno i ne sluzi vasem renomeu....
    Mene bi bio blam.

    Vasa verna slusateljka i citateljka. Razocarana u vas rad.
  • čitalac

    12.02.2011 01:17
    čudno
    Čitam i nije mi jasno zašto je prvih dvadestak pozitvnih komenrara o Čistoći i njenom direktoru Novakoviću, ružnim rečnikom prozvano orkestriranim,partijski naručenim komentarima, a oni drugog mišnjenja sa primedbama na iste nisu od nekoga instrumentalizovani, orkestrirani ili politički naručeni!Mogli bi svi koji komentarišemo pokušati da se uzdržimo od ružnih,šizofrenih pisanija samo zato što nam se ne sviđa što je neko hvaljen ili napadnut.
  • podbarčan

    12.02.2011 00:56
    @ 021
    Smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje.To je demokratsko pravo.Izraziti mišljenje, komentarisati,polemisati,DA!Ali dati sebi za pravo da se napiše bljuvotina na mestu gde bi se trebala sučeliti mišljenja je nisko.Molio bih zato moderatore na 021 da ne odobravaju prenošenja informacija u kojoj se na bilo koji način neko, neosnovano označava izvršiocem kakvog kažnjivog (ne samo krivičnog) dela, odnosno neosnovano oglašava krivim ili odgovornim.TAKOĐE VAS MOLIM DA OBJAVITE OVAJ KOMENTAR! HVALA!
  • odgovor

    11.02.2011 23:39
    radnik u Čistoći
    Svi komentari koji hvale Novakovića očito ne odgovaraju nekim bivšim radnicima-političarima Čistoće koji sebe peru jezikom ulice na kojoj su se našli.Kako drugačije shvatiti reči:ljigavac, ljigavci,jebote,Rodni,sudska presuda,lažovi,dupelisci....Očito da neke čeka sudska presuda, očito da neki neargumentovano kritikuju,očito da im je zavist i mržnja deo svakodnevnice,a vokabular sliči ljudima koji se ili nečega boje ili mrze prvo sebe pa onda ceo svet.E pa mene bi bilo stvarno sramota da mi je rečnik poput:bajkinog, buntovnikovog, salamanderovog,i onog koga bi bilo sramota.Za Marina imam poruku:Novaković svetli u mraku a ti nastavi da se baviš banderama.Mi koji sa njim radimo bandere i vokabular tvojih istomišljenika ne koristimo.Jadni su vam komentari,a o granicama pristojnosti ne treba ni govoriti.ZAISTA ŽALOSNO!SRAMOTA!
  • Beogradjanin

    11.02.2011 22:47
    Minutaža
    Hvalospevi o pomenutom Daliboru Novakovicu kreću od 13:08 - 15:13 nekako u radno vreme, čin mi se. I zaista su smešni. Ako vam je za utehu i ovde kradu na veliko.

    Lepo je što je NS dobio jedno takvo postrojenje, ali tekst je štur i ne objašnjava isplativost celog projekta, već samo želju gradonačelnika da će biti isplatljiv.
  • ?

    11.02.2011 21:05
    Bajka
    ala ste ga nahvalili a isti je lopov ko i drugi direktori u Novom Sadu. Sta je sa Blagotom Ostojicem?

    A to sto prica o energiji iz smeca, nema nista od toga. Projekat kosta koliko i ceo godisnji budzet grada.

    I kada smo kod Pavlicica i Novakovica neka odrze obecanja koja su dali sami pre 6 meseci za 500 podzemnih kontejnera. Ja ih nesto ne vidim! mora da su dobro ukopani?
  • Хм

    11.02.2011 19:56
    Е, а сад иде предлог за Нобела?
  • @021

    11.02.2011 17:20
    Kako to da objavljujete komentare ovih idiota kad znate sta je po sredi?

    Sramota...

    Bolje da ste napravili pricu o tome kako stranka placa "komentatore".
  • Mene bi bilo sramota

    11.02.2011 17:19
    ...da sam na Novakovicevom mestu
    Kako je postenom coveku sramotna ova placena ujdurma od komentara, tako se ljigavac kao on ovim ponosi.

    Onaj ko je pisao, bravo. Stvarno si kandidat za nagradu najljigavijeg coveka u istoriji Novog Sada. Strasno jebote.
  • A lomovi

    11.02.2011 16:59
    Pa da dodamo malo i kritike
    A za ciscenje trotoara(koji sluze za SETNJU) je zaduzena JKP Cistoca,odnosno za ne ciscenje trotoara ovih sneznih dana je odgovorna Cistoca.Tako da Dalibore u ime svih polomljenih Novosadjana hvala ti za brigu o spaljivanju smeca,koje ce te ti i Rodni da izgurate sa vasom sposobnoscu nikada...
  • BUNTOVNIK S RAZLOGOM

    11.02.2011 16:36
    Znaci...
    ...ne mogu da verujem koliko Novakovicevih dupelizaca se ovde skupilo po direktivi. Suvise ste providni gejovci! I vi i vas stranacki gazda, vajni direktor. Sramota, cemu pribegava i cime se bavi vas sef samo da bi saprao ljagu sa sebe i pokusao da dodje do jeftinih politickih poena. Al' nema mu spasa! Dzaba se trudite.
    Nisi harizmatican Novakovicu... Nista ti ne vredi! Uskoro te ocekuje vrlo zanimljiva sudska presuda....
  • Salamander

    11.02.2011 16:36
    Eho režimskih ljudi
    Bravo, avo, vo, ooooo....
    Glas naroda:
    Menojte nas potcenjivati, mi znamo da nas lažete, ažete, ete. te. eeee...
    Što vam je jasnije da ste sve za*rali sve više obećavate, što ste više u *ranju, to su vam obećanja ( čitati :"laži veće") veća.
    Ko laže, taj i krade a ko krade....

    Ako u zatvorima bude dovoljno mesta.
  • Marin

    11.02.2011 15:56
    Dalibor Novakovic
    Ja sam cuo da je Dalibor Novakovic jednim udarcem ubio 7 dzinova..i da svetli u mraku! E, takav nam treba u Novome sadu, da svojom neiscrpnom energijom zameni bandere!
  • Sizif

    11.02.2011 14:13
    borba
    Sizifovska borba Dalibora Novakovića kojom je doprineo zajedno sa svojim zaposlenim da nam grad bude čistiji i uredniji treba da se ceni i poštuje!Ovakav čovek se teško nalazi u privredi zapuštenoj zahvaljujući ne radu njegovih "kolega".
    Gosp. Novakoviću ne prekidajte što ste započeli! Gradjani Novog Sada Vas žele na mestu generalnog direktora JKP "ČISTOĆA" i u sledećem mandatu. Vi ste jedini čovek koji je zaslužio da i posle izbora ostane na čelu preduzeća koje je vodio u prethodnom mandatu.Gradonačelnik očito prepoznaje u Vama čoveka koji može da vodi jedno tako veliko i značajno preduzeće za naš grad kao što je čistoća.NASTAVITE ZAPOĆETO!
  • ZADOVOLJAN

    11.02.2011 14:03
    PET AMBALAŽA
    Prvo sam bio oduševljen kontejnerima za pet ambalažu,pa podzemnim kontejnerima u cenru, a sada i energija iz smeća.nemam reči hvale za direktora Dalibora Novakovića i njegov kolektiv.Ljudi svaka moguća pohvala za vas.Uz vas i sa vama Novi Sad će
    prvi u Srbiji koristiti energiju dobijenu preradom otpada sa gradske deponije.BRAVO!
  • vlast

    11.02.2011 13:56
    četiri godine
    Dalibor Novaković, čovek koji je skoro četiri godine direktor a da se u našem gradu nije čula ni jedna ružna reč o njemu.Sada isti čovek otvara postrojenja za sekundarnu separaciju otpada.
    SVAKA TI TAKVA NOVAKOVIĆU!
  • ODLIČNO

    11.02.2011 13:53
    za Novi Sad
    uskoro bi mogli biti grad sa menje otpada,jer radnici čistoće znaju da rade svoj posao.Čestitke radnicima i rukovodstvu čistoće!
  • odgovor

    11.02.2011 13:49
    ccc
    vidim da smeta kada se ljudi iskreno javljaju i hvale čoveka za koga nema u našem gradu niko ništa ružno da kaže.Vokabular gosp. CCC je jadan i neprimeran.Ovo je stav večitih kritizera i poklonika teorije zavere. Niko nije plaćen da hvali nego da radi, shvatite to gosp. CCC!
  • odgovor

    11.02.2011 13:40
    Nikoli
    Da Nikola čistoća ima odličan marketing ali ima i odličnog direktora koji radi 48 sati dnevno. Znaš li takvog,koji od 24 sata napravi 48 i sve za rad iskoristi.Pokazi nam ga! Najlakše je kritikovati.To znaju svi, ali da rade to ne da ne znaju nego im teško polazi za rukom. Zato ostavite se čoveka koji radi i privređuje, kritikujte one što spavaju!
  • N.S.

    11.02.2011 13:32
    konačno
    kao građanin Novog Sada mogu da kažem da smo dobili čoveka na mestu direktora koji zna šta treba gradu.Čistoća,je sa Daliborom Novakovićem krenula u Evropu,koristi energiju dobijenu preradom otpada sa gradske deponije.Bravo Novakoviću.Gradonačelniku svaka čast što prepoznaje prave ljude i preduzeća koja imaju rezultate te ih ovakvim posetama samo može motivisati za još kvalitetniji rad.Gradonačelniče dajte još veću podršku Novakoviću, jedinom prepoznatljivom direktoru u našem gradu.
  • pekos021

    11.02.2011 13:29
    HVALA TI KEVO..KEVO..LALALALALALAAAAA..KEVOOOO!!!!
  • Nikola

    11.02.2011 13:25
    svaka cast
    Cistoca ima odlican marketing, nema sta!
  • radnik

    11.02.2011 13:24
    Da li je moguće
    da je gosp. Novaković jedinina osoba u liku direktora koja ima viziju i cilj svog rada,a sve to na zdravim osnovama.Prateći evropske trendove korišćenja razgradivih materija sa deponija u svrhu pravljenja energije, što je u isto vreme i dobro za očuvanje životne sredine, a i neuporedivo jeftinije.Naš direktor je jasno odgovorio. Da sve je moguće ako se na funkciji radi po 18 sati dnevno, bez samoreklamiranja i želje za samopromovisanjem što je osobina većine rukovodilaca.
  • petrović

    11.02.2011 13:22
    Sve pohvale za "Čistoću" i njeno rukovodstvo.Ovako bi trebalo modernizacijom i savremenom tehnologijom i ostala javna preduzeća da rade ne bi li doprineli bržem razvoju grada.
  • Dule

    11.02.2011 13:17
    ja sam radnik
    mogu samo reći da je Dalibor Novaković čovek, izuzetnih radnih kvaliteta koji je preporodio JKP čistoća!
  • limanac

    11.02.2011 13:15
    Novi Sad kao najčistiji grad u Srbiji i zaslužuje tako nešto.
  • Dule

    11.02.2011 13:14
    havala bogu
    da barem jedno preduzeće radi kako treba u ovom gradu!
  • ccc

    11.02.2011 13:12
    Gledam ove komentare i sve se pitam ko vam je platio da pišete...

    :)))

    Ljige.
    Jel da da je super kad ste beskičmenjaci? Whoohoo!
  • Borko

    11.02.2011 13:12
    primarna selekcija
    budućnost stigla u Novi Sad!Svaka čast gradskoj čistoći i njenom direktoru daliboru Novakoviću!
  • Beowolf

    11.02.2011 13:06
    Čistoća je pola zdravlja :)
    Sve pohvale Pavličiću i direktoru Čistoće. Nema šta da se zameri, da su svi takvi gde bi nam kraj bio. Za naš lepi Novi Sad!
  • Ilija Čvorović

    11.02.2011 13:02
    Svaka čast!!!
    Nisam mogao da ne primetim da se Čistoća u medijima pojavljuje konstantno u nekom pozitivnom kontekstu. Svaka čast rukovodstvu, ljudi znaju da rade svoj posao!
  • D.L.

    11.02.2011 12:55
    telegram
    Zasto stranacki aktivisti mesnih odbora ne posalju neki zajednicki telegram podrske izvesnom gospodinu. A ne ovako svaka vaska obaska.
  • singer

    11.02.2011 12:47
    hvala
    direktoru čistoće Daliboru Novakoviću!Kada ljudi kao što je gosp. Novaković, streme radu, i postizanju kvalitetnih rezultata,građani našeg Novog Sada mogu biti spokojni kada je u pitanju očuvanje životne sredine u našem gradu!
    Novakoviću svaka čast!
  • zoki

    11.02.2011 12:35
    Izgleda se ovi iz "Čistoće" jedini trude da nešto urade za ovaj grad!
  • milica ns

    11.02.2011 12:31
    Konačno da se na NEKI NAČIN približimo Evropi.Bravo za Čistoću i njenog direktora!
  • građanin

    11.02.2011 12:29
    naravoučenije
    Funcioneri!
    Ugledajte se na Novakovića!
    Radite ljudi,ne pričajte samo šuplje priče po sredstvima informisanja.Vas druge gledam svaki dan na Apolu, Panoniji,kanalu 9,a kada ste videli Dalibora Novakovića, RETKO, čovek govori kada ima šta da kaže, vreme troši na rad, ne na priču, pričati je lako, a da bi otvarili postrojenje za sekundarnu separaciju otpada treba zasukati rukave.
    Čistoći i njenom direktoru svaka čast!
  • cale

    11.02.2011 12:26
    Bravo Novakoviću,samo napred!
  • Maja

    11.02.2011 12:25
    bravo...
    Najbolje preduzece u NS je Cistoca!Njegovi radnici rade 24h i to punom parom i stvarno mozemo da budemo ponosni na nas cisti NS!Direktor Novakovic je pristojan i odmeren covek,koji RADI na modernizaciji i povecanju obima posla,tj.podizanju sopstvenih prihoda u javnom sektoru,za razliku od drugih nesposobnih direktora koji su se nakacili na osiromaseni gradski budzet i muzu jos ono malo sto je preostalo u vec praznim dzepovima gradjana NS...Jos jednom BRAVO za direktora,NOVAKOVIC za gradonacelnika,ali ne Boro...nego DALIBOR!!!
  • jovanović

    11.02.2011 12:25
    To je pravi put ka Evropskim standardima.Bravo za "Čistoću" i njenog direktora!
  • aleksandra

    11.02.2011 12:18
    Sve pohvale za Čistoću!
  • Klisa

    11.02.2011 12:17
    Čestitke
    Pa ljudi konačno.Čitam a ne verujem.Mnogi obećavaju a ništa ne urade. Novaković Dalibor je očito iznimka!čini mi se da se u Novom Sadu konačno pojavio čovek kvalitetan i radan, čovek koji zna svoj posao.Gradonačelnik se očito u to i uverio.Pa gradonačelniče molio bih Vas da nam u nasem Novom Sadu postavite za direktore još ovakvih ljudi kao što je gosp. Dalibor Novaković!
    Svaka čast i Vama gradonačelniče i Novakoviću!
  • saša

    11.02.2011 12:16
    Ovo je jedan od pozitivnih primera koliko jedno javno preduzeće zavisi od sposobnosti njenog direktora!
  • Novosađanin

    11.02.2011 12:10
    Energija iz smeća
    Čuo sam da gosp. Novaković najavljuje već duže vreme oavakav sistem,koji je u Evropi već dugo godina realnost.Svaka čast gosp. Novakoviću!Vaša istrajnost i neiscrpna energija koju posedujete trebala bi da motiviše i druge da na primeru vašeg rada doprinesu prosperitetu, čistoći i lepoti našeg Novog sada!
  • nesa

    11.02.2011 12:08
    Svaka čast "Čistoći" i njenom direktoru Novakoviću!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna